Evenementen-Lezingen-Educatie

Het Edams Museum heeft  op 11 september 2016 weer meegedaan met Open Monumentendag. Het thema was Iconen & Symbolen. We hebben 610 bezoekers verwelkomd!

http://www.openmonumentendag.nl/w/wp-content/uploads/2016/09/BankGiro-Loterij-Open-Monumentendag-met-vlag.jpg

foto OMD

 

Daarmee werd bij deze 30ste editie van het evenement verwezen naar beelden en tekens met een bijzondere extra betekenis, die zichzelf overstijgt. In monumenten zie je ze overal: van binnen en van buiten, in ornamenten, in reliëfs, in schilderingen. De monumenten zelf kunnen ook iconische waarde hebben in het landschap of in de stad, zoals kerktorens, molens, stadhuizen en kastelen.

flyer ONH

Als partner in het verhalenplatform Oneindig Noord Holland hebben het Edams Museum en de VVV een geheel nieuw toeristisch product: Legenden en Verhalenroute door Edam gefaciliteerd door Oneindig Noord Holland en gesubsidieerd door de gemeente Edam-Volendam. De VVV en het Edams museum hebben 16 schitterende verhalen in een wandelroute van 3,3 km bijeengebracht. Daaraan is een aparte rondwandeling van 3 km over de vestingen toegevoegd, waardoor de verdwenen stadspoorten van Edam herleven. Door een simpele QR code in de smartphone of i-pad te laden kan de toerist de route starten en naar believen alle 16 punten ter plaatse bekijken, compleet met beeld, geluid en tekst.

Scan deze QR code met uw smartphone of tablet om de legendenroute op te halen, of klik nu op de afbeelding:

QR code

 

De aparte, aansluitende Poortenwandeling vindt u hier