Evenementen

Open Monumentendag

Het Edams Museum zal  op zondag 15 september 2019 deelnemen aan Open Monumentendag. De toegang tot beide museumlocaties is die dag gratis.  Op zaterdag 14 september is de toegang tegen de gebruikelijke tarieven.

http://www.openmonumentendag.nl/w/wp-content/uploads/2016/09/BankGiro-Loterij-Open-Monumentendag-met-vlag.jpg foto OMD

 


Het landelijk thema is dit jaar Plekken van Plezier

Monumenten zijn er niet alleen om naar te kijken, in te wonen of in te werken, maar kunnen ook een plek zijn waar je je vermaakt. In sommige monumenten kun je genieten van kunst, toneel, dans of cinema, kijken naar een sportwedstrijd of zelf een sport beoefenen, of je te goed doen aan eten en drinken. Zulke monumenten met een amusementswaarde staan centraal tijdens de BankGiro Loterij Open Monumentendag in het weekend van 14 en 15 september 2019: het thema is Plekken van plezier. Dit thema geeft het publiek de kans om niet alleen de geijkte monumenten te bezoeken, maar ook allerlei ongebruikelijke monumenten te ontdekken.

Originele openstellingen
Plekken van plezier sluit aan bij Arts and Entertainment, het thema van de European Heritage Days waar Open Monumentendag onderdeel van is. Binnen de plaatsen waar mensen voor hun vermaak naartoe gingen en gaan kunnen vijf categorieën worden onderscheiden: podiumkunsten, museale kunsten, sport en spel, horeca en recreatie. Het thema staat daarmee garant voor originele openstellingen: monumentale cafés, hotels en (studenten)sociëteiten, monumentale sportstadia, botenhuizen en zwembaden, maar ook (openlucht)theaters, muziektenten, pretparken en monumentale plekken waar ‘meisjes van plezier’ te vinden waren: het valt allemaal onder Plekken van plezier.

(bron: de Erfgoedstem)

Edam in de lijn van dit thema: De drie mirakelen

Drie Edamse beroemdheden, die in de 17e eeuw elk op een plek van plezier waren terug te vinden.
Een zeer lezenswaardig boekje over deze personages wacht op u in het museum, voor  slechts  EUR 2,50

 

 


Activiteiten in de omgeving
Klik hier voor de landelijk website.

Bitnami