WINKEL

Museumwinkel

In onze museumwinkel zijn verschillende artikelen te koop die heel geschikt zijn als souvenir, of verjaardagscadeau. Magneten, boekenleggers, sleutelhangers, mappen, onderzetters, handgeblazen glaswerk, wenskaarten etc.


Rolletjes stof

Lappen ter grootte van 50×70 cm. Voor diverse creatieve toepassingen:  quilts, kleding, mutsen en bijvoorbeeld de Poes Annabel met jong.

Download hier de werktekening, klik op de afbeelding.


Diverse boeken

Er zijn tevens diverse boeken te koop zoals het museumgidsje geschreven door Frans Kuiper over de drie mirakelen van Edam (€2,50)

 

En het boek “Het meisje aan de ketting”van Lydia Rood over Trijntje Keever -de grote meid – zij is 2 meter 50 lang geworden. Haar levensgrote schilderij hangt in het museum.

boek


Diverse kunst- en sfeerkaarten van Bekking & Blitz.

€ 8,99 per mapje van 10 kaarten met enveloppen.

winkel winkel winkel


KLM Delfts blauw huisje naar het Steenen Coopmanshuys

Er zijn nog enkele stuks te koop.

foto


DvD Kronieken EDAM / Chronicles of Edam 

Een heel bijzondere DvD met leuke verhalen en onthullingen over het Edams museum en onze prachtige stad is een welkome aanvulling op het assortiment.

 

De makers van de DVD Kronieken Edam, zijn echte storytellers Zij hebben een verzameling verhalen, onthullingen en impressies van Edam bijeengebracht. Het is een zoektocht geworden naar de bijzondere verhalen achter de objecten in het museum. Er zijn ook onthullingen en ook ontdekkingen, zoals een aantal bijzondere graven in de Grote Kerk, die een directe relatie met objecten in het museum blijken te hebben en er is zelfs een primeur: een niet eerder bekend document uit de oudheid is in de archieven naar boven gekomen.

Inhoud van de DVD:

  • Het programma op deze unieke dvd duurt meer dan een uur en bestaat naast een aantal sfeerbeelden van Edam uit een rondleiding door het museum met daarbij diverse achtergrondverhalen over de diverse objecten.
  • De schrijfster Lydia Rood vertelt in een openhartig interview over haar relatie met Trijntje Keever en hoe deze haar inspireerde voor het schrijven het boek “Meisje aan de ketting”. Ook is er het verrassende verhaal over een sinds jaren vergeten, bijzondere collectie boeken die werd herontdekt in de Librije van de Grote Kerk. Er is een fantastische ontdekking vastgelegd van een nog niet eerder getoond document in relatie tot Michiel de Ruyter, waarschijnlijk uniek in Nederland.
  • De makers hebben zich ten doel gesteld het Nederlands cultureel erfgoed digitaal vast te leggen. Een deel van de opbrengsten van de DVD’s komt ten goede aan het Nederlands Cultureel Erfgoed dat op de DVD’s wordt gevisualiseerd.
Bitnami