Een duik in de wereld van entreeontwerp

Het Edams Museum geeft een kijkje achter de schermen van Boon Edam in een nieuwe, onthullende tentoonstelling in het stadhuis. Aanleiding is het 150-jarig bestaan van de multinational.

De tentoonstelling Van Timmerwerk tot Toonaangevende Technologie is de vierde tentoonstelling die het Edams Museum dit jaar organiseert. Het museum werpt hiermee een fascinerende blik op het industriële erfgoed van Edam, naadloos passend bij de missie om de rijke geschiedenis van onze stad en haar omgeving tot leven te brengen. “Boon is een belangrijke werkgever in Edam en in naamgeving al decennialang verbonden met de stad. Daarnaast verbindt Boon om een andere, sympathieke reden de inwoners van onze gemeente: de reflex van het zoeken naar de merknaam Boon bij het betreden van een draaideur of andere vernuftige ingangsconstructie, in binnen- en buitenland”, licht het bestuur toe. “We hebben nauw samengewerkt aan deze bijzondere tentoonstelling waarbij Boon tekende voor de unieke inrichting en vormgeving waarbij je als het ware door een draaideur loopt.”

De tentoonstelling is maandag 2 oktober officieel geopend door Niels Huber, chairman Koninklijke Boon Edam International, en biedt een exclusief kijkje achter de schermen van de mensen, processen en technologie van het internationale familiebedrijf. Te zien is hoe het bedrijf is geëvolueerd van een eenvoudige timmerwerkplaats in 1873 tot een wereldleider in toegangsoplossingen in 2023. Stap in de fascinerende wereld van entreeontwerp en vier samen met Boon Edam 150 jaar passie voor perfectionering van de kunst van toegangsoplossingen en entreeontwerpen. Van Timmerwerk tot Toonaangevende Technologie is te zien van 3 tot en met 29 oktober in stadhuis op de 1ste etage.