Iedere zondagmiddag in het Stadhuis…

Moederdag! Wat een mooie dag om het Edams Museum te bezoeken, waar in het Coopmanshuys de rustige sfeer van vroeger eeuwen heerst, met op de zolderverdieping de intieme expositie ‘Naar levend model’ met tekeningen en schetsen van ‘Edammer’ kunstenaars van zo’n honderd jaar geleden; en aan de overkant van de Dam in het Stadhuis de bijzonderde tentoonstelling ‘Biodiversiteit’ is te zien. Vandaag bovendien, in aanwezigheid van kunstenares Gea Karhof zelf. Vijftig etsen vatten haar loopbaan van 50 jaar samen, en in de Burgemeesterskamer kan men de film (30 minuten) ‘Van schets tot ets’ bekijken: deze is opgenomen in het atelier van Gea Karhof. (Op deze foto van Ella Tilgekamp is de pers uit de film te zien)
Gea is deze zondag, en overigens ìedere zondag, aanwezig van 13.15-16.30 uur.

Het Edams Museum,
dagelijks open van 10.00-16.30 uur;