Tien voor Elf

50 jaar na de bijna-ramp

In deze bijzondere tentoonstelling gaan we terug in de tijd, naar het jaar 1972. In mei 2022 is het precies 50 jaar geleden dat de Speeltoren op omvallen stond. Het had niet veel gescheeld of het oude centrum van Edam zou haar markante, uit 1562 daterende, toren kwijt zijn geweest. Ter herdenking van deze gebeurtenis organiseert het Edams Museum in samenwerking met fotograaf C. Barton van Flymen en Marianne Jonkman-Klok de tentoonstelling Tien voor Elf; De bijna-ramp van de Speeltoren.

De nog niet eerder gepubliceerde fotocollectie uit 1972 van C. Barton van Flymen vormt de basis van deze spectaculaire tentoonstelling aangevuld met persoonlijke verhalen en bijzondere items. De geschiedenis komt weer tot leven in het Stadhuis waar tevens uniek beeldmateriaal van bewoners over de bijna-ramp te zien is. Ook is het boek Tien voor Elf met de fotocollectie van Barton en bijzondere getuigenissen verkrijgbaar in het museum.

 

Te zien in het Stadhuis

Ga ook terug naar het jaar 1972 en laat u verrassen door deze bijzondere belevenis tentoonstelling! De tentoonstelling Tien voor Elf is te zien in het Stadhuis van 10 mei tot en met 31 oktober 2022.