Bezoekende kinderen

Bezoekt u het museum met kinderen? In het Coopmanshuys is een leuke speurtocht te verkrijgen. Kinderen kunnen de speurtocht lopen en daarna de antwoorden checken bij de gastvrouw of -heer.

In het seizoen, vanaf 1 april, kunnen kinderen weer bingo spelen. Op de gratis bingokaart staan woorden van voorwerpen of afbeeldingen die ergens in het museum te vinden zijn. Ga samen op zoek naar de bijzondere collectiestukken in het museum!

Basisscholen

Trijntje Keever – groep 5 & 6

Een van de mirakelen van het Edams Museum is Trijntje Keever, de ‘lange meid’. Trijntje had een groeistoornis en werd maar liefst 2,54 meter.

Kinderen uit groep 5 en 6 van de basisscholen  kunnen in het museum een opdracht over Trijntje Keever uitvoeren. De opdracht sluit aan bij de Erfgoed-leerlijn die in de gemeente Edam-Volendam in ontwikkeling is, maar kan ook los daarvan uitgevoerd worden.

De schoolgroep wordt ontvangen in de Trouwzaal en krijgt daar een korte introductie over Edam en het museum. Daarna wordt de groep in tweeën gesplitst. De ene helft gaat de speurtocht doen in het Coopmanshuys. De andere helft gaat op de 1e verdieping van het oude Stadhuis een opdracht uitvoeren waarbij de kinderen moeten uitzoeken welke rokken Trijntje droeg in verschillende situaties.

Na een half uurtje ruilen de groepen van plek, zodat alle kinderen beide onderdelen van het programma kunnen volgen.

 

De Meermin – groep 1 & 2

Voor de groepen 1 en 2 van de basisscholen is een leskist over De Meermin beschikbaar, die aansluit bij de Erfgoed-leerlijn die in de gemeente Edam-Volendam in ontwikkeling is. Als het onderwerp op school wordt behandeld, kan de leskist van het museum geleend worden, ter ondersteuning van het leerprogramma.

 

Informatie

Voor meer informatie, aanmelding en aanvragen van de leskist: [email protected]