Biodiversiteit – 50 jaar grafiek officieel geopend

De trouwzaal van het voormalig Stadhuis van Edam was eigenlijk te klein om alle genodigden te kunnen herbergen; met extra stoelen hier en daar en een heleboel ‘staande bezoekers’ langs de kant en achter de balustrade werd op 30 maart jl. ‘Biodiversiteit – 50 jaar etsen’ officieel geopend, de overzichtstententoonstelling van Gea Karhof.

Na een welkom door voorzitter Marian Quak hield burgemeester Lieke Sievers een mooie en bewogen toespraak, waarin zij haar dank en waardering uitsprak voor het werk van Gea Karhof en haar lange staat van dienst en betekenis voor de kunst roemde. De genodigden, onder wie de dochters en de echtgenoot van Gea Karhof, maar ook vrienden, kunstcollega’s, bekenden en sponsoren, konden dit alleen maar beamen.

En met eigen ogen aanschouwen: na het officiële gedeelte nam Gea de bezoekers mee door de grote zaal boven, waarin haar hele loopbaan van 50 jaar grafiek per stap, per thema verbeeld is in evenzoveel etsen: natuur, cultuur, torens, universum en biodiversiteit tonen Gea Karhof’s levensreis: letterlijk, door de wereld, en door haar verbeeldingskracht, die immens is – en kleurrijk.

‘Biodiversiteit’ is te zien tot 7 juli en een bezoek (of twee) mèèr dan waard!